標題: 超難IQ題...答中既人智商超過129.9 [打印本頁]

作者: singjaiboy    時間: 2005-9-6 22:11     標題: 超難IQ題...答中既人智商超過129.9

話說有一條村...有N咁多個村民...

佢地唔會同人講野...冇表情...屋企咩都冇...冇鏡...冇野照到自己個樣既///

但係佢地都好迷信...每朝都會一齊祈禱...佢地只會係呢個時候見到D村民...

有個星期日...佢地如常咁一齊祈禱...之後神就顯靈...同D村民講.."我會係今晚將部分村民既額頭畫上符號...知道自己有符號就去自殺..."講完就消失左...

到左星期一祈禱...冇發現少左村民...

星期二冇.....星期三都冇...但係到星期四...就少左幾個村民...

搵番佢地條屍後...原來佢地全部都係有符號既...D有符號既人死哂,,,,

而家問你地死左幾多個人....同埋點解...??

有100個人回貼就開估....
作者: lok3631    時間: 2005-9-7 15:08

無人死到呱..都無鏡,又唔會同人講野,乜都無,咁點會有人知自己既額頭上有符號..
==""
作者: 周芷茵    時間: 2005-9-7 18:02

4個人,其他村民可能會指住有的人
作者: because    時間: 2005-9-7 18:29

米玩la...100個人...
作者: ~→軒←~    時間: 2005-9-7 18:49

Let N be the amount of all the 村民,then X be the amount of the村民 which is dead.
           Therefore the XoverN is the amount of 村民 which is die  ...
作者: lok3631    時間: 2005-9-7 19:30

引用:
Originally posted by 周芷茵 at 2005-9-7 18:02:
4個人,其他村民可能會指住有的人
如果你指住佢,佢都唔知你指佢d乜喇..何況要搵條命黎玩=.=
作者: lok3631    時間: 2005-9-7 19:43

我知喇=.=..
佢地個個都唔知自己有架啦
咁樣
佢地日日係同一時間見面
第一日
無人死既原因係因為果班人見到第二條友有符號,所以就以為自己無粉啦
到第二日,果幾條友又係無死喎咁d人就開始懷疑自己啦<---原理
算式:如果一個人見到第二個人無死果個人明天就會自殺
咁樣推番上去
第一日有2個人
第二日加多2個
第三日再加多2個
第4日加多一個
應該9個
or 5個
作者: kwkin007    時間: 2005-9-9 16:51

喂~~咪100人先開估啦~~你都abc地架~~100人~
10個人咪算囉~~

[ Last edited by kwkin007 on 0505-9-9 at 10:34 PM ]
作者: 小邱子    時間: 2005-9-9 22:06

說得好,都有問題
作者: 小邱子    時間: 2005-9-9 22:23

得一個人,佢星期四時才肯定其他人無,so佢有
作者: 火葬場    時間: 2005-9-10 08:22

i don't known wor..............................
作者: kwkin007    時間: 2005-9-11 17:16

係唔係水呀~~
天上~下雨會有水係地下~~
佢地會睇到水~~
作者: 滅絕    時間: 2005-9-11 18:22

引用:
Originally posted by because at 2005-9-7 18:29:
米玩la...100個人...
係lo
作者: 1233211234567    時間: 2005-9-17 11:42

死左9件
.........
作者: lisekkwai2    時間: 2005-9-20 21:48     標題: THXTHXTHXTHX

THXTHXTHXTHX
作者: 楠可愛    時間: 2005-9-23 01:23

有冇答案都成問題啦-.-
作者: 竹小青    時間: 2005-9-28 22:08

100個人lo
作者: Yorkson    時間: 2005-10-3 22:28

按天數而定,1天1個,10天10個,原因嘛....這題這麼簡單,不說
作者: hkss    時間: 2005-10-8 03:07

我唔知~~~~

歡迎光臨 SPY NET (https://spynet.fun/) Powered by Discuz! 6.1.0